Professionele en betrokken kraamzorg

met een persoonlijke inslag!


Professionele en betrokken kraamzorg

met een persoonlijke inslag !

Zelfs voorstellen

Mijn naam is Elsa Alblas. Ik woon in IJmuiden en werk in de ruime omgeving van IJmuiden. Ik ben opgeleid tot Verpleegkundige met als specialiteit: Verloskunde.

Ik heb jaren, met heel veel plezier gewerkt op de afdeling Verloskunde van het Amstelland Ziekenhuis in Amstelveen. Daarna heb ik de enige tijd gewerkt in de MS-zorg, maar mijn voor passie mijn “oude” liefde, de zorg voor moeder en kind, bleef mij aangetrokken. Zoals ze zeggen: Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

In 2016 heb ik er dan ook heel bewust voor gekozen om terug te gaan naar de kraamzorg maar dan bij de mensen thuis. Ik vind het belangrijk dat de kraamtijd een fijne periode is. Ik sta de nieuwe ouders graag bij, bij alle zaken rondom de gezinsuitbreiding. Het directe contact is ideaal omdat ik het fijn vind om aan de wensen van de kraamvrouw (en haar gezin) te voldoen zodat de kraamtijd een bijzondere en emotionele periode wordt.

Van tevoren maken we kennis en nemen we de wensen en verwachtingen door. Hierdoor weet ik wat er van mij wordt verwacht en weet de kraamvrouw (en haar gezin) wie er in huis komt.

Mijn werkgebied is in principe ruim rond IJmuiden. Maar mocht u buiten deze regio vallen maar gebruik van mijn expertise en zorg willen maken, dan kunt u mij altijd benaderen. We kunnen dan samen kijken wat er mogelijk is. Ook voor kraamzorg in het buitenland kunt u contact met mij opnemen.